Geschiedenis
Reunie_005 Reunie_016 img20190828_18293194

De Citybar aan het Marktplein in Hardenberg is vernieuwd, verfraaid, voorzien van nieuwe bar en verlichte dansvloer, heropend. Daarmee kon men tegelijkertijd het tien jarig bestaan van deze zaak vieren. Tien jaar… De Citybar was toen iets geheel nieuws in Hardenberg. Er rezen vragen over, maar hoe is het daarmee gegaan? Het bedrijf heeft in die jaren een bijzonder goede naam verworven en het ziet er naar uit, dat het zo zal blijven, ookCity_heropend onder leiding van de beheerders Joop en Rianneke Hamming.

Geluk gevonden
De heer en mevrouw Plasman, die dit bedrijf hebben gesticht en daar eigenaars van zijn gebleven, geven het graag toe. Hier hebben ze elkaar en ook het geluk in het bedrijfsleven gevonden. En het plezierige van heel hun stuwkracht en meeleven is, dat ze net zo eenvoudig en hartelijk zijn gebleven als bij dat eerste begin.

Het lukte om de zaak nu wat ruimer in te delen en de nieuwe bar is mede ingericht voor kleine hapjes. Wat dat is en hoe dat smaakt hebben de aanwezigen op het fijne heropeningsfeest kunnen proeven en het zullen er in de toekomst ongetwijfeld nog vele duizenden zijn. Door het onwerkbare weer heeft men de voorkant van het bedrijf nog niet helemaal klaar kunnen krijgen, maar het aanzien ervan is nu reeds enorm verbeterd. Daarbij waarderen we toch ook wel heel erg die open ramen, waarachter een mens zich heerlijk in een huiselijke gezelligheid voelt opgenomen.
De opening
Plasman houdt niet van plechtigheden. Hij heeft Joop en Rianneke Hamming gevraagd het lint, dat de toegang tot de bar versperde, door te knippen. Rianneka mocht daarbij de schaar benutten en het feest was begonnen. Daar had men hulp voor aangetrokken en de beide echtparen bewogen zich plezierig tussen de gasten.

Hamming komt uit de ambachtelijke sfeer, maar assisteerde toen al veel in de discotheek en bar. Dat werk lag hem, maar het is een hele stap. Als ambtenaar ben je verzekerd en je hebt een waardevast pensioen, maar, maar… Rianneke heeft toen de doorslag gegeven: ‘Je houd het niet vol alle dagen als ambtenaar. Doe het maar gerust. We klaren het samen wel’.

En dat doen ze. Met veel plezier. Ze wonen boven de Citybar en hun dagindeling moet dan wel aangepast zijn. Uiteraard moeten hun beide kinderen ’s morgens tijdig de verzorging hebben, maar dat lukt best.
‘Hebben die geen problemen van de drukte in de bar?’ ‘Niet het minst. Daar is met de bouw ook wel op gerekend overigens en het is er heerlijk rustig. En het loopt hier fijn, we kunnen het best met onze gasten vinden. Voor de zondag gaan we wat meer op de toer van voor de jongeren boven 16 jaar en verder gaan we met heel veel vertrouwen de toekomst tegemoet’. Zo ongeveer zei Hamming het, die als een rustig en gezellig gastheer zijn gasten veel aangename uurtjes wenst in de bar, die nu al weer tien jaar lang zo gezellig functioneert.