Geschiedenis
Reunie_005 Reunie_016 img20190828_18293194

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover dat er een echte Papillon reünie was in “Het Gebouw” aan de Hoogenweg. De organisatie had alle spullen meegenomen zoals T-shirts, stickers en natuurlijk de vlinder zoals iedereen die kent. De vlinder hing weer net als 25 jaar geleden weer aan de gevel bij de ingang waar de vele bezoekers werden ontvangen door dezelfde portiers als 25 jaar geleden. Enkele mensen werden nog gevraagd naar leeftijd omdat de toegang vanaf 40 jaar was, maar gelukkig werd niemand teleurgesteld.

wk_15_papillon__BOp zaterdagmorgen werd er nog hard gewerkt door Showtime om al het licht en spiegelbollen in de zaal op te hangen en de geluidsinstallatie te installeren. Ook moest er een aggregaat bij komen om de hoeveelheid stroom te leveren. Nadat alles “startklaar” was kwamen de DJ’s en andere medewerkers. Ook de voormalige eigenaar Piet Vleesman kwam met zijn vrouw Lies vanuit Beverwijk naar Hardenberg om ook even de sfeer te proeven. Natuurlijk werd er die middag oude koeien uit de sloot gehaald onder het genot van heerlijk eten en een drankje.

Onder toeziend oog van familie Vleesman werden de speciale T-shirts door de organisatie en medewerkers aangetrokken en kon een foto niet uitblijven. Om gezondheidsredenen kon Piet Vleesman die avond niet blijven en is hij samen met zijn vrouw Lies om omstreeks 19.00 uur weer vertrokken richting Beverwijk. Om 20.30 uur kwamen de eerste gasten binnen en werd het al heel snel druk in de zaal zodat de DJ’s Martin Kelder, Herman Sibon en Freddy de Vries om precies 21.30 uur de avond begonnen met de oude herkenningstune van de Papillon. Vanaf dat moment was het alleen maar feest. De bezoekers vonden elkaar terug in een stemming zoals het 25 jaar geleden ook was. De muziek was als vanouds en opgevuld met oude videoclips alsof er bijna niets was veranderd. Reacties als: “Geweldig die muziek en wat een sfeer, kan niet beter”, werden vele malen herhaald in de zaal. Natuurlijk werd de organisatie ook gevraagd of dit evenement weer herhaald wordt, waarbij soms de organisatie onder druk werd gezet om deze vraag met ja te gaan beantwoorden. De speciaal voor deze avond gemaakte T-shirts werden te koop gevraagd alsof men niet zonder vlinder naar huis kon. Om 2.00 uur werd de avond afgesloten met het welbekende nummer van Petula Clark: The Show is over now, waarna iedereen rustig de zaal verliet en naar huis ging.

De organisatie komt binnenkort weer bij elkaar om te gaan bespreken of dit evenement herhaald moet worden. Ze wachten eerst de reacties af die binnen zullen komen via de website van Woelig Hardenberg. De vele foto’s van die avond zullen binnenkort ook te zien zijn op deze website waar u ook uw mening kunt geven in het gastenboek. Misschien was dit het begin van een nieuw evenement. Wel heeft de organisatie laten weten dat, als het herhaald wordt, dit wederom weer in Het Gebouw te Hoogenweg zal gaan plaatsvinden, dit omdat het niet te massaal moet worden en het alle medewerking heeft gekregen van beheerder Tonny Binnenmars.