Geschiedenis
Reunie_005 Reunie_016 img20190828_18293194

 

Zeker tiental ruiten stuk en 2 aanhoudingen

In een commentaar van politiezijde heeft hoofdinspecteur korpschef P. van Brakel over de rellen van zaterdagavond meegedeeld dat er na het middernachtelijk uur zaterdag op zondag tegen de duizend jongelui in het centrum van Hardenberg waren. Dit alles vanwege het vroegere sluitingsuur voor de horeca. Ten dele waren het sensatie-zoekenden maar ook ouderen waardoor het politiewerk er niet gemakkelijker op werd.veneb.

Deze mensen lopen dan uiteraard een groot risico. Men kan zich beter verre houden van onlusten als men daar liever zelf niet bij betrokken wordt. De Hardenbergse politie had enkele verloven ingetrokken en extra mensen in dienst en was er op voorbereid dat er problemen zouden ontstaan.
“We hadden de hoop dat iedereen z’n gezonde verstand zou gebruiken, maar dat was een hoop die ijdel bleek te zijn. Het was wel duidelijk dat deze jongeren hun eigen zaak geen goed doen en dat zij ook de horeca geen goed doen. Toen de eerste baksteen door een ruit ging van een winkelier, vrijwel onmiddelijk gevolgd door een tweede door de andere ruit, is de politie begonnen met het uitvoeren van charges” aldus de heer Van Brakel.

De politie werd bekogeld met stenen waardoor ook schade aan drie politieauto’s zijn ontstaan, een auto is zelfs nog op z’n kant gezet door de jeugd en heeft aanzienlijke schade. Minstens een stuk of tien ruiten zijn aan diggelen gegooid en twee jongeren werden door de politie aangehouden. Zij bleven de hele nacht door in het bureau en zijn pas zondagmiddag om drie uur weer vrijgelaten. Tegen hen zal proces verbaal worden opgemaakt

Vanwege vervroegde sluiting bars!

Rellen in centrum van Hardenberg
Het vervroegen van de sluitingstijd voor de horeca in Hardenberg van twee uur in de nacht naar half één, heeft in het afgelopen weekeinde voor hevige rellen gezorgd. Met name in de nacht van zaterdag op zondag trokken in Hardenberg hele horden jongeren door de straten van het stadscentrum en gooiden op verschillende plaatsen ruiten in. Er sneuvelden er zeker een tiental, waaronder één bij de burgemeester. Ook een aantal spiegelruiten van winkeliers gingen aan diggelen. Naar schatting van de politie waren die nacht zo’n duizend op sensatie beluste jongeren op de been. Toen de eerste steen door de ruiten ging, meteen gevolgd door een tweede, is de politie begonnen met het uitvoeren van charges.HOFSTEDE

Een paar verloven waren ingetrokken en er was voor extra manschappen gezorgd, zodat een vrij groot aantal politiemensen in actie was om op verschillende plaatsen de gummiknuppels te hanteren. Twee aanhoudingen werden er verricht. Een 18-jarige ging mee naar het bureau omdat hij een politieman met zijn brommerhelm op het hoofd sloeg. De tweede had zich niet willen verwijderen en viel de politie aan. De hele nacht zijn ze verder ingesloten geweest en pas zondagmiddag om drie uur weer op vrije voeten gesteld. Er zal tegen hen proces verbaal worden opgemaakt.

De rellen begonnen om half één toen er met vuurwerk werd gegooid in het centrum. Uit de groep die daarmee bezig was, kwam ook de eerste steen die een winkelruit vernielde. Tot omstreeks 3 uur in de nacht bleef het onrustig en ook de politieauto’s moesten het ontgelden. Drie liepen er schade op, een daarvan kreeg aanzienlijke schade toen deze wagen door de jongeren op zijn kant werd gezet. Ook zondagavond werd in het centrum nog een ruit ingegooid, maar verder bleef het deze avond rustig.