Geschiedenis
Reunie_005 Reunie_016 img20190828_18293194

De Jonge Socialisten en een groep jongeren in Hardenberg zijn het niet eens met de conclusie van B en W dat de barsluiting niet verruimd moet worden. Zoals gemeld vindt ook de Horeca Vereniging Hardenberg dat de regeling weer soepeler gehanteerd moet worden. De betrokkenen wijzen er op, dat in Coevorden een selectief beleid wordt gevoerd, die goed voldoet.

En verder wordt gewezen op de gemeenten Gasselte en Gieten waar de colleges van B en W als proef de sluitingstijden willen vrij laten. Bij de bars aldaar is dit goed ontvangen. Bij navraag blijken de café’ s er niet zo’n behoefte aan te hebben. Voor een half jaar wil men de proef nemen. De horecabedrijven mogen in die periode zelf weten hoe laat ze gaan sluiten. Er zijn bars die voor zichzelf de tijd op 2 uur , ook 3 uur en zelfs 4 uur hebben gesteld. Gesteld wordt dat het hier om een bepaald publiek gaat, dat gauw door zal hebben tot hoe laat een bepaalde bar geopend blijft.

De betrokkenen die de sluitingstijd in Hardenberg weer verruimd willen zien, vinden dat ook in deze gemeente de proef kan worden genomen.